В нова луксозна жилищна сграда в Бруклин купувачка казва на

...
 В нова луксозна жилищна сграда в Бруклин купувачка казва на
Коментари Харесай

Инвеститорите в имоти купуват рекорден брой апартаменти в Ню Йорк

 В нова първокласна жилищна постройка в Бруклин купувачка споделя на брокера Райън Серхант, че желае три жилището – един за нея, в който да живее, и два като инвестиция за отдаване чартърен.
Тя не е единствена. Кулата 550 Vanderbilt е привлякла повече купувачи, които са станали притежатели през 2017 година, от всеки различен план за жилищна постройка в Ню Йорк, сочат данни на уеб страницата за разгласи StreetEasy. В града като цяло рекордните 10,7% от жилищата, продадени предходната година, са били оповестени за отдаване чартърен от притежателите им в границите на няколко месеца, написа Bloomberg.

Инвеститорите, които не са обезсърчени от намаляващите наеми в града, прибавят жилищни парцели в портфолиото си, защото считат, че цените им нямат друга посока с изключение на нагоре. Моментът за нахлуване на пазара е подобаващ, защото бизнесмените понижават цените, с цел да продадат жилищата преди завършването на конкурентен план. Миналата година 1313 жилища, закупени в Ню Йорк, са били с капиталова цел, а не за лични потребности, което също е връх от началото на воденето на статистика от StreetEasy през 2006 година

„ Тази наклонност освен е известна, тя е по-популярна от всеки път. Имотите в Ню Йорк се трансфораха в световен клас активи и хората търсят експозиция “, споделя Грант Лонг, старши икономист в уеб страницата.

Тенденцията не е съсредоточена единствено в шикозните небостъргачи на Манханън. Трите здания с максимален дял на капиталовите покупко-продажби с парцели предходната година са били в Бруклин и Куинс, сочи анализът на StreetEasy. В 550 Vanderbilt, първата приключена жилищна постройка от проека Pacific Park с повърхност от 8,9 хектара покрай зала Barclays Center, 41% от продадените жилища предходната година са били отдадени чартърен в границите на 180 дни.

В жилищната постройка с 216 жилището Oosten в Уилямсбръг делът на отдадените чартърен жилища доближава 40%, като тя дели второто място с Harrison в Лонг Айлънд, Куинс, където 31 от 78 жилището, продадени предходната година, са били препоръчани за наем.



 

В Манхатън даже планове, които са считани от бизнесмените за релативно налични, са били известни измежду вложителите. В Среден Манхатън 13 жилища в кулата Fifty-Third and Eighth на компанията HFZ Capital Group, продадени предходната година, или 29%, са били оповестени за отдаване чартърен от притежателите им, сочат данните на StreetEasy. В момента 11 жилището от парцела търсят наемател, в това число двустаен апартамент с повърхност от 79 кв. м, който се предлага на цена от 5150 $ на месец. Жилището е било купено за 1,4 млн. $, демонстрират данните на уеб страницата.

Без гаранции

Добрите приходи от наем не са обезпечени. Собствениците на жилища се конкурират с притежателите на многочислените първокласни жилищни кули, които изникват в шикозните квартали на града. Само в Манхатън към 5630 новопостроени жилището са били оповестени за отдаване чартърен тази година, сочат данни на компанията Citi Habitats. Те се прибавят към 4270 жилището, които се появиха предходната година.

Колебливият пазар на жилища обаче не е сериозна спирачка за вложителите в жилища, споделя Лонг. „ Хората в действителност пробват да извлекат облага от повишението на цените, а не от приходите от наем “, отбелязва той.

Инвестициите в жилища са още по-привлекателни в този момент с увеличението на новите планове и предлаганите от строителните компании отстъпки от цената за стимулиране на продажбите, споделя Хауърд Марголис, брокер в компанията Douglas Elliman Real Estate. Той и сътрудниците му Джеф Адлър и Мери Еспинал смятат, че минимум 15% от бизнеса на екипа им идва от подпомагането на вложители в парцели да купуват и по-късно да отдават чартърен жилища в града.

„ Предприемачите са принудени да оферират повече тласъци и по-големи отстъпки “, споделя Марголис.

Много от новите здания имат многогодишни данъчни отстъпки, което понижава нивото на данъците върху жилищата и улесява ръководството им до възможна препродажба, добавя той.

Този месец клиент е закупил двустаен апартамент в 550 Vanderbilt с повърхност от 97 кв. м на цена от 1,54 млн. $, или с към 10% по-малко от офертната цена, сочат данни на StreetEasy. Една седмица по-късно апартамент, в който никой не е живял, е бил препоръчан за наем на цена от 5400 $.

„ След завършването на договорката можем да обявим жилището чартърен в границите на дни. Пускаме го на пазара съвсем незабавно “, споделя Адлър.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР